Jag har skrivit dagbok (bloggat) i många omgångar i livet. Tanken den här gången är att med jämna mellanrum skriva några rader om vad som rör sig i ens huvud...! Instagram och Facebook till trots, har det skrivna ordet en särskild plats i mitt hjärta och det är bara att hoppas att även ni som (förhoppningsvis) läser kan tycka att det är roligt att få ett bättre grepp om ens tankegångar. Och jo, givetvis med löpningen i fokus även om det säkert kan bli personligt emellanåt.

2018 får gärna bli året när träningen rullar på lika ostört som den gjorde förra året. Då pratar jag om kontinuteten, det vill säga att få en sammanhängande period av träning som inte störs av skador eller sjukdomar. Något annat jag tar med mig från förra året (men som jag kopplar ihop med just avsaknaden av uppehåll) är att jag matade en jädra massa kilometrar på skogsunderlag - stig såväl som mer banad terräng. Den här träningen var ju nödvändig för mitt fokus på just trail och terränglopp förra året, men är icke desto mindre något som jag märkte gjorde mig löpstark och, som sagt: fri från större skavanker. Ytterligare något som jag dragit lärdomar av, är vikten av att skruva ner högt ställda krav på sig själv när ens privatliv är mer eller mindre i lågor.

...Men till 2018 års träning tar jag således med mig att fortsatt löpa mycket i (gärna kuperad) terräng men mer fartinslag på såväl väg som bana lär det bli. Vaffö'dådå kan man fråga sig? Jo, för att i år är målet att utmana mitt "pers" på landsväg i halvmaraton. Motivationen för att springa terräng- och traillopp är samtidigt hög, så det blir en parallell satsning som knappast lär göra annat än nytta...!

För övrigt är ju vintern en tid för grundträning där fokus ligger på att få många kilometrar i kroppen, men även vara flitig med styrketräning. Ändå är glädjen stor nu när jag börjat lägga in fler kvalitetspass,  i och med att första loppet för säsongen är redan 11 mars. Ska springa Lissabon Halvmaraton!

Avslutar inlägget med att nämna att planeringen för vårens löpgrupp är i full gång...! Vi drar igång den 19:e mars och det är i vanlig ordning ett gott gäng som dessutom kompletteras med några nya ansikten. Och än finns det chans att vara med oss och kuta på måndagarna, dra iväg ett mail bara så får du all info inkl. terminsplaneringen som om jag får säga det själv känns riktigt schyst nu i vår...!

Sköt om er,

Sigrid

 
Läs hela inlägget »