Coronaträning i påsk

Påskveckan är här och sedan sist vi hördes har jag fått till en månad av riktigt god träning. Med det menar jag att jag "kommit tillbaka" till en volym (mängd) som jag vill ligga på för att utvecklas. De antal kilometrar jag springer nu är inte riktigt i paritet med det jag legat på inför mina maror under 2019, men då det inte finns några lopp att springa för överskådlig framtid (Coronavirus...) så har jag tid att fortsätta skynda långsamt. Har dock fått några fina kvitton den senaste veckan som gör att jag med fog kan betrakta mig som on track och jag tänkte berätta om dem! 

Långpasset jag springer varje vecka har ju byggts på under våren, och i söndags nådde jag det mål jag haft i den här uppbyggnaden sen vinterns skada, det vill säga tre timmar! Jag kände mig stark hela vägen. Samma vecka fick jag ett annat besked, då jag sprang ett intervallpass i form av 8x1000m i ett tempo som jag inte kutat sen i höstas innan skadan men som jag upplevde som kontrollerat.

Det känns alltså som om både uthållighet och viss fart börjat infinna sig, men jag kommer få en hel del svart på vitt på (Skär)torsdag...! Då ska jag nämligen till Aktivitus för ett så kallat Avancerat test. Blir jättebra att få veta var jag står, så jag på bästa vis kan lägga upp träningen framgent. Hoppas även på umgänge light med saknade föräldrar & syskom då jag och Jesper ska vara i Uppsala ett par dagar i samband med testet. Hoppas alltså på en ljus och mysig påskledighet som garanterat kommer bjuda på en hel del träning också! 

Utöver det så håller jag motivationen uppe inte minst genom att planera för dels Löpgruppen på Hunflen som drar igång i maj, dels för den Löparhelg i Uppsala (andra upplagan!) som kommer äga rum i samma månad. Det hjälper också att läsa och lyssna på kloka röster om den mycket underliga och emellanåt oroliga tid som är nu. Min favorit bland podcasts gjord av Chris McClung har varit en sådan. Likaså Alexi Pappas resonemang om pandemin, dagligen via Instagram men även genom artiklar som den här och den här. Det som präglar både Chris' och Alexis budskap är en idé om att vi kan och bör göra det bästa vi kan av den här situationen både som människor och som idrottare. 

Kram och var rädda om er tills vi hörs igen!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-