Framsteg i Coronatider 

Det går framåt med träningen! Som jag längtat efter de saker jag fått uppleva i löparskorna de senaste veckorna. Springa  i vårvinterväder med värmande sol i ansiktet och dagsmeja. Få känna det lugn inombords och klara tankar som löpningen ger. Löprundor med en vän och med min mamma, den sociala delen av den här sporten. Känslan av att få utmana sig själv i intervaller när asfalten tittat fram. Alla timmar på cykeln och crosstrainern, aktiveringsövningar av småmuskler med gummiband… Nu kommer belöningen!

Först lite perspektiv; jag är inne på vecka 7 sen jag började springa igen efter skadeuppehållet. Sen uppstarten har jag långsamt stegrat längden på mina distanspass såväl som veckomängden. Fram tills för två veckor sen sprang jag enbart distans; lugna pass. Sedan har jag introducerat kvalitetspass, för att känna på lite tempo som motsvarar ungefär marafart. De pass jag sprungit har handlat om tusingar och tvåtusingar. Det har känts lovande när det gäller ansträngning (har inte slitit mig igenom) och mitt löpsteg börjar kännas sig likt. Har till och med upplevt att jag är något starkare i just steget, vilket faktiskt vore en trevlig effekt av alla timmar med styrka och på cykeln...! Just att kunna springa avslappnat utan oro för smärta, är något jag jobbar mycket med inte minst på mina lugna distanspass som det ju blivit en hel del av under den här uppbyggnaden. Jag har även koncentrerat mig helhjärtat på löptekniken när tankar på farter och ”splits” varit långt borta; hållning, armpendling, stegfrekvens och höftens lutning.

Annars har jag behållt några element från min rehabtid. Det handlar om än rigorös rörlighet för höftböjarna, men lika prioriterat är styrka för musklerna involverade kring bål och höft. Jag har fått tänka lite nytt och annorlunda vad gäller de styrkeövningar jag tidigare gjort där. Har behållit en del, men lyft in några nya som jag upplever har hjälpt mig att bli hel. Att fortsätta med dessa är förstås en nyckel även framöver. 

I dessa Coronavirustider har vi fått besked om inställda maratonlopp i Europa åt höger och vänster. Det är självklart otroligt tråkigt för alla som har ett maraton planerat, inte minst Jesper som ju lagt många svettiga timmar på att få till den träning som krävs för att kunna springa i Rotterdam. För egen del är det ju Kvartsmaratonet där som står på spel, vilket varit en trevlig morot men ju ändå var ett ”tröstpris” när jag missade viktig träning inför maran och därför bytte distans. Nu blir det med största sannorlikhet ingen resa till Holland. Men viktigast för mig just nu är i vilket fall som helst att få till träning –  så därför är det lite tur i oturen att det ser ut att bli en vår utan stora utmaningar som en vårmara utomlands och Göteborgsvarvet. Istället ges jag tid att komma tillbaka utan (för mycket) fokus på tävlingar, även om en ju längtar efter att få ta på sig tävlingslinnet med Hunflens Löparsällskap-loggan på! 

Det för oss in på en rolig nyhet – Jespers och min ansökan om att göra vår förening Hunflens LS  ”på riktigt” har godkänts av Friidrottsförbundet och Riksidrottsförbundet! Och i samma anda bjuder vi in till ett traillopp med många höjdmeter i höst, vilket känns väldigt spännande! Vid det laget har Corona inte samma påverkan på våra liv, inte sant...? Håll tummarna. 

Tills vi hörs nästa gång, en får tacka för uppmärksamheten! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-