Med februari kommer ljuset

Ja, rubriken syftar på att det både bokstavligt och bildligt talat börjat ljusna! Nog märks det att det blivit ljusare tidigare på morgonen såväl som senare på eftermiddagen - något jag gissar att jag inte är ensam om att uppskatta?! Vad gäller löpningen, råder samma ljusning. Jag har kommit ut på andra sidan av den tunga och på många vis påfrestade skadeperiod som vintern bjudit på. Som ni kunnat läsa om i tidigare inlägg, har jag tagit med mig flera viktiga påminnelser, men är nu innerligt glad att kunna gå vidare. 

Jag är alltså smärtfri och har kunnat sätta igång den långa, men ändå på många vis inspirerande vägen tillbaka till full löpträning! Inspirerande på det viset att läget verkligen är ett blankt blad - där min uppgift blir att med en stor dos tålamod fylla det med innehåll, steg för steg. Det handlar först och främst om att få kontinutet - att bygga en grund där volymen byggs vecka för vecka. Att tro att jag kan i en handvändning kan komma tillbaka till den volym jag legat på i förberedelserna för mina maratonlopp under 2019 vore naivt och rentav dumt. Inte heller är det nödvändigt, då jag ju redan tidigare justerat mitt närmaste mål. Istället för Rotterdam Maraton i början av april, är planen att springa det Kvartsmaraton som går samtidigt...! Det känns som något roligt att sikta mot nu i uppbyggnaden, och som sporrar mig att göra alla "små, men jättestora" saker jag behöver fortsätta fokusera på jämte själva löpningen. Vilka är de sakerna? Jo, styrka, rörlighet och alternativträning. Det är väldigt lätt hänt att man släpper de moment man infört under skadeperioden, så snart man är hel. Resultatet av att släppa dessa och alltför snabbt trappa upp löpningen, är ju antingen att skadan slås upp igen eller att man drar på sig någon ny. Således blir det även fortsättningsvis en hel del av intensiva pass samt långpass som kommer bli av på exempelvis trainern. 

Jag drömmer även om en vår med längre lopp som ni kanske anar, men mer om det när jag formulerat dessa drömmar mer konkret. Stor kram till er! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-