Halvmaraton i Sälen

Inför Bagheera Sälen Fjällmaraton som vi var iväg på i helgen, hade jag haft en ganska tuff vecka mentalt. Går inte in på detalj här, men tankarna var inte där de skulle vara, motivationen kändes flyktig och jag var dessutom nervös på morgonen vilket jag inte brukar bli på det viset. Det var förutsättningarna, men jag bestämde mig för att göra det bästa utav det. 

Startskottet för min klass - halvmaran - gick så tidigt som 09.00. Banan tog oss en kilometer genom stugbyn i Lindvallen innan det bar av uppför den första branta och kilometerlånga skidbacken. Benen kändes sega och andningen ansträngd, men jag matade på, höll mig löpandes. När det planade ut något och blev flackare, kunde jag springa på bättre än jag kunnat göra i tidigare fjällopp i Åre. Där upplevde jag att det liksom bara fanns ett "läge" uppför och ett utför, men att jag inte riktigt kunde ställa om tekniken till flacklöpningen, där det ju onekligen går att tjäna tid i fjällopp. Men överlag var känslan att jag inte fick mycket gratis överhuvudtaget. De mycket steniga partierna var närvarande hela tiden, men från ungefär 10 kilometer blev det enbart den typen av underlag och det krävde stor koncentration, kan jag säga... Har ju blivit starkare uppför och tog mig an de två andra rejäla uppförsbackarna. Och från ungefär 17 kilometer bar det av utför. Slappnade kanske av lite väl mycket för jag stöp i backen med ungefär två kilometer till mål. Men vad är väl ett par sönderskrapade favorittights...?

Hade haft sub 1.55 i tankarna ända sen jag fått släppa tanken på att tävla mot någon annan än mig själv (dvs., från typ loppets start...) och sprang över mållinjen på 1.54.27. Blev 8:e dam och får trots allt känna tillfredsställelse i att jag sprang med det jag hade. Att det mentala kan vara en superkraft såväl som i det här fallet - dränera en på kraft,  blev jag väl påmind om. 
Fick glädjas åt Jesper istället, som blev 2:a i 10-kilometersloppet!

I och med det här knyter vi ihop säcken som kallas Vår- och sommarsäsongen 2018. Från och med nu så ligger fokus på att få till en träningsperiod som följs av några väl utvalda lopp under hösten. Jag ser fram emot den nya säsongen med spänd förväntan! 

Här har ni Sälen-halvmaran från klockan: 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-