Vasastafetten 2018 - laganda i Fäders Spår

I lördags var det dags för den klassiska tävlingen där jag och Jesper hade fått chansen att springa i Trimtex dam- respektive herrlag på Vasastafetten

Först några ord om att springa i ett lag. Löpning är ju först och främst en individuell idrott där man är van att i solsken såväl som mörker hitta motivationen själv. Att då få "något större än sig själv" att springa för, känns oerhört roligt och kanske är det inte konstigt att förmågan att ta ut sig säkert kan vässas en hel del...

För roligt men tufft blev det. Jag sprang den kuperade Sträcka 4 som går mellan Risberg och Evertsberg. Vid växlingen låg vi trea, med några minuter upp till lagen framför. Hade bestämt mig för att göra mitt allra yttersta men springa "med huvudet" och efter mina egna resurser, så att säga. Såväl underlaget (stig, spångar, grusväg) som kuperingen varierade rätt mycket så utmaningen låg mycket i att nyttja de flackare partierna och hålla ansträngningen rimlig i backarna. Kort och gott att hitta så mycket rytm det bara gick. Är nöjd med löpkänslan - låg på men utan att spränga mig - men hade gärna haft en klunga eller åtminstone en rygg att springa med, var som i ett ingenmansland. Med ungefär tre kilometer kvar var jag inte kaxig utan rejält trött. Tömde ut de allra sista krafterna och så var vår nästa tjej iväg! 

Att sedan få åka runt med lagkompisarna till några av stafettens andra delsträckor för att heja på vårt lag var riktigt spännande och skoj. Sedan såg vi målgången för herrlaget som kammade hem segern!!! Vårt lag tog i kapp de som låg tvåa och det blev vår slutgiltiga placering i mål - känns som alla tyckte att de fått ut det de hade och då är ju allt gott. Hoppas vi kan utmana Finspång ett annat år, om man får chansen igen...!

Grillkvällen på Hemus skidstadion som följde, knöt ihop en verkligt fin dag mellan Sälen och Mora. Tack Björn för chansen att springa för Trimtex och tack alla inblandade för nya fina bekantskaper. Hoppas vi ses snart igen! 

Nedan följer lite siffror från klockan.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-