Mora Trail - BanAnna ger och tar

Förra helgens utmaning Mora Trail bjöd på strålande sommarväder och det var 15-kilometersklassen som gällde för mig och Jesper. Jag visste att banan (BanAnna!) var tuff men vacker och det visade sig stämma till fullo. Loppet inleds uppför, uppför, uppför och det kulminerade med ett bergspris - King/Queen of the Hill efter cirka 3 kilometer. Jag gnetade, men utan att känna mig riktigt stark nog att "ligga på" utan fick trippa uppför.  Och sen, ja då gick det utför, utför, utför. Här njöt jag i fulla drag åt att bara kunna luta med backen och låta fossingarna hitta sin väg på stigen. Eftersom jag hade kraft att i benen att springa på här, tolkar jag beslutet att inte pressa hårdare uppför som rätt klokt. 

Ett fint parti med relativt flack löpning följde, med kontrollerad känsla i andning och ben. När vi sedan sprang upp och nerför åsen under ett antal kilometer var det tufft. Kunde ändå avsluta starkt och blev jätte-jätteglad när speakern på upploppet meddelade att jag var 3:e dam! Hade inte haft någon koll, och ärligt talat inte heller fokus, på hur jag låg till i förhållande till de andra tjejerna utan bara haft killar som sällskap/sparring. Så, väldigt kul med placeringen bakom urstarka Ida-Maria Nicklasson och en duktig skidåkartjej. Tiden vet jag att jag kan putsa, men idag gjorde jag det jag kunde. Allt jag gör nu är med Salomon 27k i Åre om några veckor i tanken - så det här loppet var en grym genomkörare! 

Jesper fick tampas med banrekordinnehavaren och var inte långt efter på en fin andraplats. Vi firade med sommarens, så långt, härligaste bad nära tävlingsplatsen i Läde. Nedan får ni loppet genom min Garmin (som tycks ha missat ett antal höjdmeter, men vem räknar...? ;-) 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-