Ältasjön Runt 

Förra helgen var det dags att ge sig i kast med Ältasjön Runt ute i Nacka. Jag skulle springa långa banan (13,3 km, två varv a´cirka 7 km) och hade en plan om att försöka ligga i någonstans mellan min mil- och halvmarafart.

Inledningsvis kändes benen pigga och tanken flög genom huvudet att "det kan nog bli riktigt bra det här". Rätt snart lämnade vi asfalten och vek av upp i skogen. Någonstans här dog idén om en riktigt bra tid för mellan 3 och 6 kilometer (på båda varven) var det kuperat och ganska opackat grus som dämpade farten rätt ordentligt. Kunde ändå trycka på hyggligt på asfaltspartierna under de två varven men löpningen kändes rättså ryckig. Är ju å andra sidan bra för en att få öva på banor som inte är helt harmoniska och inbjuder till jämn fart utan lära sig springa mer på upplevd ansträngning/känsla. Hursom,  i mål på drygt 57 minuter och bästa dam är ändå inte fy skam...! 

Glädjen i att få åka på tävlingar med Jesper förresten, bättre finns inte. Han kom tvåa i hård konkurrens i 7 km-klassen. 

Nedan, all info från Garmin. Hörs snart igen!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-